dimarts, 18 de març del 2008

Els interessos d'uns quans contra tots i totes


Absolució imputats del plenari!!! El proper dia 1 d'Abril a les 10:30h. concentració davant dels jutjats d'Alcoi. Qui jutja als destructors de la terra?

Ja n'hi ha prou, redeny...

Solidaritat amb la gent què és mulla per defendre el nostre territori.
Fora Especuladors!!!

-ACLARACIONS SOBRE ELS FETS DEL PLE MUNICIPAL ON S'HA APROVAT EL MODEL TERRITORIAL DE LA CIUTAT D'ALCOI-

El dia 27 de juliol de 2007 unes 30 persones van anar al ple municipal de l'ajuntament d'Alcoi, de forma pacífica, per expressar la seva opinió sobre l'aprovació del polèmic model territorial. L'Altra Campanya com a xarxa de persones sensibles a la destrucció del territori i que no te cap capacitat de convocatòria va informar sobre la realització d'aquest ple.

Considerem un acte violent la imposició d'un model territorial als habitants del poble sent aquest un model que repercuteix irreversiblement sobre els recursos naturals i l'entorn d'Alcoi. A més a més l'han aprovat de forma afanyada, en època estival i amb tota l'oposició municipal en contra.

Dins del model territorial entren la construcció d'un camp de golf i urbanització a la serra de Mariola i l'ampliació de la urbanització de Serelles (1500 vivendes unifamiliars) que han segut denegades per Conselleria de Territori i Habitatge. La construcció d'un polígon industrial de 2 milions de metres quadrats en la zona de la Canal, que podria contaminar l'aqüífer del Molinar que abasteix al 70% de la població amb informes negatius de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de la Universitat de les Illes Balears. La construcció de 15000 noves vivendes havent 7200 cases buides, un 23% del total. Aquest model es una clara agressió a la natura lligada a un gran negoci especulatiu per a les empreses implicades i el govern municipal. Es per això que l'ajuntament ha desviat l'atenció cap als fets ocorreguts al ple, en lloc de centrar-la sobre la transcendència del model territorial.

Lamentem els fets ocorreguts així com posem en evidència la intolerància del Sr Alcalde i la provocativa intervenció policial, ja que en altres plens també s'havia fet ús de la llibertat d'expressió i no es va reprimir als assistents com en aquesta ocasió.

Ens sorprèn les formes utilitzades pel govern. Hi havien molts policies locals i nacionals a les portes de la sala de plenaris i policies de paisà dins del ple que amb la seva actitud provocativa van iniciar els incidents. La intervenció policial fou contradictòria, ja que mentre uns volien que abandonaren l'ajuntament altres els retenien, tot açò entre espentes per les escales, sacsejaments, arrapades i algunes persones foren tirades a terra. Les persones que han segut processades no van ser identificades en cap moment per tant qualsevol persona assistent al ple, o no, podia haver segut arbitràriament denunciada. El govern municipal i la policia han optat per acusar a dos caps de turc, la identificació dels quals ha segut improcedent.

Pareix que es vol criminalitzar als moviment socials aprofitant aquestes situacions. Es criminalitza i s'oblida el que és realment important: l'aprovació del model territorial.

La majoria absoluta no legitima la destrucció del territori i l'incompliment de la legislació vigent.


L'Altra Campanya