diumenge, 26 d’octubre del 2008

Sols el poble no ha sabut salvar el poble

L'Ajuntament d'Albaida ha anul·lat el contracte amb l'empresa promotora del PAI Els Barranquets que contemplava la construcció d'uns 2.500 habitatges i un camp de golf. Segons contempla el decret d'ajuntament, la mesura es justifica perquè "la documentació presentada no reuneix els requisits exigits en les bases particulars reguladores del concurs".

Entre els incompliments que contempla el decret figura la "omissió de la constitució de la garantia provisional per import del 2% del pressupost benvolgut per a la urbanització". Aquesta es va presentar fora del termini establit, tal com va confirmar la Taula Tècnica.

En altre apartat es considera com defecte no subsanable l'omissió dels documents acreditatius de "la solvència tècnica, professional, econòmica i financera" de la societat Turismelar Promotors, S.L. promotora del complex.

L'alcalde, Juan José Beneyto va manifestar que són premisses "inexcusables que no es poden passar per alt". Va afegir que "és de justícia perquè l'oposició o qualsevol ciutadà ho haguera pogut impugnar" va apuntar l'alcalde. Va afegir que l'empresa incomplia la normativa de la Llei Urbanística Valenciana i per això "hem hagut d'anul·lar l'adjudicació".

Aquest desenllaç ha causat un important perjudici a les arques municipals, encara que segons va declarar el Beneyto, "l'Ajuntament ha obtingut un benefici de 900.000 euros", abonats per l'empresa en concepte de presentació i tramitació del projecte.

L'alcalde va matisar que l'anul·lació del projecte "no té cap relació amb la crisi del sector immobiliari, sinó que es tracta de complir amb la Llei Urbanística que la promotora havia incomplit de forma irreparable".

La primera autoritat va subratllar que des de l'equip de Govern "seguirem treballant perquè Albaida puga diversificar la seua economia en la mesura de les possibilitats". Va afegir que cap sustentar les indústries tradicionals del tèxtil o la cera tradicionals a la Vall d'Albaida, "a més d'obrir noves portes a la diversificació".

Beneyto va manifestar que des de l'ajuntament "no deixe de cercar altres inversions d'empreses amb capacitat per a invertir i seguir amb el desenvolupament del potencial econòmic del municipi".
Per la seua banda, el Bloc va emetre un comunicat en el qual afirma que la derogació del PAI dels Barranquets "és una notícia molt positiva per al present i també per al futur de la ciutat". Afig l'escrit dels nacionalistes que "el macro projecte no suposava, ni de bon tros, com deia l'alcalde, el tren que no s'havia de perdre de cara al futur".

En altre moment, i segons va declarar el regidor del Bloc José Albert, "vam esperar que l'equip de Govern del PP se centre a atendre els problemes reals dels albaidins i a superar la crítica situació econòmica i immobiliària en la qual ens trobem".

El projecte urbanístic contemplava la reclasificació de 2.100.000 metres quadrats i destinar uns 650.000 a la pràctica del golf, el reg del qual hauria de ser procedent d'aigua reciclada o reutilitzada de la depuradora que arreplegava el citat pla.

També es destinaven altres 550.000 metres quadrats a jardins públics i altres zones verdes, regades mitjançant el mateix sistema.

En matèria d'habitatges, el Consistori preveia la construcció de xalets adossats o semiadosats d'una superfície entre 170 a 190 metres quadrats.